About me 

Welkom !

Sarah Jacobs studeerde in 2009 met grootste onderscheiding af als arts aan Universiteit Antwerpen.

Vanuit haar grote interesse voor endocrinologie (en in het bijzonder schildklierpathologie) startte zij aanvankelijk een opleiding tot internist gecombineerd met een onderzoeksmandaat.


Na 2 jaar maakte zij de overstap naar huisartsgeneeskunde. Al snel voelde ze dat er enorm veel nood was aan een breder denkkader, een meer "holistische" aanpak voor heel wat courante problemen in de huisartspraktijk. Dagelijks verbaasd over het grote aantal patiënten met allerlei psychologische/psychosomatische problemen, begon ze zich bij te scholen in coaching, burn-out, bore-out, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, ... 


Meer en meer groeide de interesse voor dit raakvlak geneeskunde-psychologie/psychotherapie. Zij volgde verschillende opleidingen en las zo mogelijk nog meer boeken.

Toen ze na enkele jaren een duopraktijk in Kontich oprichtte, begon ze zich tevens actief toe te leggen op coaching. 

Naast enkele meer algemene opleidingen rond burn-out ed. volgde ze in 2019 de opleiding tot KernTalentanalyst (Coretalents) alsook Insights Discovery Accreditatie. Beide tools kunnen zowel binnen individuele coaching als voor groepen worden ingezet en leveren bijzonder aanvullende input voor een coachingsproces op maat. 


Daarnaast volgde Sarah de module "voeding en leefstijl" bij KPNI en schoolt ze zich hier ook graag verder in bij. Een orthomoleculaire kleuring van de klassieke geneeskunde draagt alleen maar bij tot een bredere kijk en soms verrassende invalshoeken die leiden tot een meer duurzame "leefstijlgeneeskunde". 


Vanaf juni 2020 besloot Sarah de klassieke 15-minuten-geneeskunde achter zich te laten en haar agenda volledig te richten op coaching, loopbaanbegeleiding, leefstijlgeneeskunde en teamcoaching/training.

Hierbij heeft ze vooral expertise in zowel diagnostiek als begeleiding van stressgerelateerde aandoeningen zoals burnout/bore-out. Opleidingen

  • Master geneeskunde (UA)
  • MaNaMa huisartsgeneeskunde (UA)
  • Coaching van het individu (IVC)
  • Reboarding (Huis voor Veerkracht)
  • KPNI module voeding en leefstijl
  • KernTalentanalyse (Coretalents)
  • Insights Discovery (Insights Benelux)
  • Brain spotting (september - oktober 2020)
  • Voice dialogue (2021)
Copyright © All Rights Reserved